Lastensuojeluilmoitukset

Lastensuojelun sosiaalityöntekijän kirjausten mukaan perheestämme on tehty kymmeniä lastensuojeluilmoituksia Ylöjärvellä asumisemme (n.3kk.) aikana. Vaatimuksista huolimatta en ole saanut tietää ilmoitusten tekijöitä, enkä myöskään syitä miksi ilmoitukset on tehty. Syyskuussa 2016 saamistani papereista ilmenee vain kolme ilmoitusta. Lopuista kymmenistä ilmoituksista en toistaiseksi tiedä mitään, vaikka kolme vuotta olen asiaa selvittänyt.

Ensimmäisen ilmoituksen oli tehnyt Rinteen päiväkoti. Heidän mukaansa lapsemme ovat jatkuvasti likaisia ja heidän vaatteensa todella likaisia, söivät suuria määriä ruokaa joka aterialla ja olivat väsyneitä. Kielenkäyttö todella roisia, vuorovaikutus aikuisiin joko todella uhmakasta, tai lähes täysin puuttuvaa. Vanhin poikani oli kuulemma kertonut käyttävänsä kotona päihteitä (olutta ja tupakkaa) ja kokonaisuudessaan tilanne on vaikuttanut heidän silmissään hyvin huolestuttavalta.

Eräänä päivänä lapsia hoidosta hakiessani Rinteen päiväkodin johtaja kertoi jonkun työntekijöistään tehneen lastensuojeluilmoituksen, koska tyttärelläni oli aamulla ollut hoitoon tullessaan päällään likainen paita. Tulimme paitaa tarkastellessamme molemmat siihen lopputulokseen, että paidalla oli aamulla ennen päiväkotiin lähtöä tyttäreni syömää viiliä. Mistään muista huolista johtaja ei minulle maininnut, vaan sanoi työntekijän ylireagoineen ja ettei ilmoitus johda jatkotoimenpiteisiin. Muista päiväkodin sosiaalitoimelle esittämistä huolista sen verran, että kotonamme ei ole alkoholia käytetty, eikä alkoholia ole ollut tippaakaan koko lastemme elinaikana, eikä poikani ole milloinkaan ainakaan jäänyt kiinni tupakan poltosta. Olemme aina olleet ex-vaimoni kanssa hyvin tarkkoja lastemme pukeutumisesta ja käytimme lapset suihkussa joka toinen päivä. hampaat pestiin aamuin ja illoin, eikä kukaan ole milloinkaan ennen tätä, eikä myöskään tämän jälkeen sanonut mitään lastemme pukeutumisesta, tai huonosta hygieniasta! Kirjauksessa viitattiin myös Rinteen päiväkodista tulleeseen toiseen yhteydenottoon, jonka mukaan olivat päiväkodissa olleet huolissaan, kun emme välittömästi päässeet noutamaan kesken päivää sairastunutta lasta kotiin. Vaimoni oli tuolloin kotona yli 10 kilometrin päässä ilman autoa, heikkojen linja-autoyhteyksien päässä ja minä olin autolla töissä. Totesin itse ehtiväni paikalle nopeammin, eikä lasta olisi ollut sairaana hyvä bussiin viedäkään. Ilmoitin päiväkotiin tulevani niin pian kuin pääsen. Jätin työpäivän kesken ja hain lapset parin tunnin sisällä heidän yhteydenotosta. Erikoinen tyyli Rinteen päiväkodilla pitää linjat kuumana Ylöjärven sosiaalitoimistoon ennen kuin ovat edes keskustelleet vanhempien kanssa, mikäli tällaisia huolia esiintyy. Minulle ilmoittivat siis vain tuon yhden paidan olleen likainen, eikä mitään muuta. Kaikki muut lastemme kanssa toimineet lukuisat tahot ovat poikkeuksetta kertoneet kaiken sujuneen kanssamme aina moitteettomasti ja lastemme olleen aina hyvin ja sään mukaisesti varustettuja, hyvin käyttäytyviä ja iloisia lapsia. Tyttäreni vuorovaikutustaidot ovat täysin normaalit, toisin kuin Rinteen päiväkodista kerrottiin. Tyttäreni on vieraiden ihmisten seurassa varautunut ja hiljainen, mutta tutustuttuaan ottaa kontaktia ja käyttäytyy aivan kuten muutkin saman ikäiset lapset. Lapsemme olivat Rinteen päiväkodissa vain joitain viikkoja, koska heillä oli paikat Touhulan päiväkotiin, joka oli vielä tuolloin valmisteilla. Touhulasta raportoivat, aivan kuten kaikista muistakin hoitopaikoista, kaiken sujuneen aina miten pitääkin. Tulee väkisinkin mieleen, että lastensuojelun sosiaalityöntekijällä on tuttuja Rinteen päiväkodissa, jotka ”auttavat” sossua ”auttamaan” lapsiperheitä! Minulla on lukuisia raportteja hoitopaikoista ja kouluista, eikä missään muualla ole ollut ikinä mitään huolta lapsistamme!

Toinen lastensuojeluilmoitus oli tullut neuvolasta, koska emme olleet käyttäneet tytärtämme nelivuotis tarkastuksessa. Heidän mukaansa oli myös joitain rokotuksia jäänyt saamatta. Neuvolasta sanottiin, että eivät olleet saaneet vaimoani kiinni, mutta eivät sitten kuitenkaan viitsineet soittaa minun numerooni, joka heillä oli olemassa ja mihin aiemminkin olivat saaneet yhteyden! Lisäksi lastemme kaikki rokotukset ovat aina olleet ajan tasalla ja olemme lisäksi osallistuneet ylimääräiseen rokotusohjelmaan ja lapsillani on täten ollut keskimääräistä parempi rokotesuoja. Käsittääkseni lasten neuvolakäynnit eivät muutenkaan ole pakollisia ja jokaisella vanhemmalla on oikeus halutessaan kieltäytyä lastaan sinne viemästä! Hoidin joka tapauksessa neuvola asian kuntoon heti, kun yhteyttä viimein ottivat.

Kolmas lastensuojeluilmoitus oli sosiaalitoimiston itsensä perheestämme tekemä ilmoitus koskien rästissä ollutta vuokraa ja tämä on ainoa ilmoitus joka piti paikkansa. Jäin työttömäksi pian Ylöjärvelle muuttomme jälkeen, koska yritys jossa tuolloin työskentelin teki konkurssin. Tuolloin kesti useita kuukausia ennen kuin aloin saamaan liitosta rahaa, koska laskivat vielä tuolloin pitämättömät kesälomat tuloiksi toisin kuin nykyään. Silloin meiltä jäi vuokraa rästiin ja jouduimme hakemaan toimeentulotukea. Olimme oikeutetuja tukeen, mutta vuokraa oli ehtinyt jäädä rästiin ja sosiaalityöntekijä toimeentulotuen puolelta teki ilmoituksen lastensuojelun sosiaalityöntekijöille.

Ylöjärven lastensuojelun tekemissä kirjauksissa kaikki asiat on tietenkin paisuteltu järjettömiin mittasuhteisiin, jotta ovat saaneet asiat näyttämään hyvin dramaattisilta ja perheemme kannalta mahdollisimman vahingollisilta!

Lisään artikkeliin tiedot muista lastensuojeluilmoituksista, jos sellaisia on olemassa ja mikäli saan ne jossain vaiheessa tietooni. Lastensuojelun sosiaalityöntekijän mukaan minulla on kaikki perheestämme olemassa olevat asiakirjat, mutta niistä ei käy ilmi kuin nämä ilmoitukset, vaikka väittivät Hallinto- oikeudessa ilmoituksia olleen kymmeniä!

Tietoja Tarmo Vienovirta

Työtön rekkakuski Viisi lasta: kolme tyttöä, kaksi poikaa
Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Lastensuojeluilmoitukset

 1. Ari 54 sanoo:

  Kuka tämä sosiaalityöntekijä on. Nimi.????
  Nyt tarvitaan nimiä.

  • Tarmo Vienovirta sanoo:

   Olen maininnut nimet tuolla blogin nykypäivä sivulla.
   En viitsi enää uudestaan nimiä mainita, kun sain jo tuomion kunnian loukkauksesta nimet aiemmin mainittuani. Tuomari piti kertomaani totena, mutta päätyi kuitenkin sossun kannalle.
   Mutta sivun ylälaidasta nykypäivä, niin sieltä löytyy…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *